pittige pompoensoep met macadamia-dukkah

pittige pompoensoep met macadamia-dukkah

aantal 4 | hoofdgerecht, voorgerecht | herfst | Egyptisch, internationaal |

Pompoen en herfst zijn voor elkaar gemaakt; deze pittige pompoensoep laat je de klassieker op een verrassend nieuwe manier beleven!

Voorbereiding:35

oven45

Totale tijd:1 20

Ingrediënten

pompoensoep

  • 1,2 kg pompoen, geschild, zonder pitten, in grote parten
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • ¼ tl chilivlokken + extra om mee te bestrooien
  • ¼ tl gerookte-paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 bolletje knoflook, teentjes losgehaald, ongepeld
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1,25 l kippenbouillon
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • labne of yoghurt, voor erbij
  • 3 el krenten
  • groene kruiden, naar wens

macadamia-dukkah

  • 3 el macadamianoten, geroosterd en gehakt
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 1 tl venkelzaadjes, geroosterd en fijngewreven
  • 1 tl sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 tl komijnzaad, geroosterd en fijngewreven
  • 1 tl zeezoutvlokken

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de pompoenparten in een grote braadslee om met de helft van de olie, chilivlokken, paprikapoeder, komijn- en korianderpoeder, de ongepelde knoflooktenen en wat zout. Rooster de pompoen en knoflook in ± 45 min. gaar. Knijp de gare knoflooktenen uit boven de pompoenparten.
  2. Verhit de rest van de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Voeg de uien toe en bak 5 min. zachtjes. Voeg de geroosterde pompoen en knoflook toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep op matig vuur 15-20 min. zachtjes koken onder af en toe roeren.
  3. Maak ondertussen de dukkah. Meng alle ingrediënten door elkaar voor de macadamia-dukkah.
  4. Haal de soep van het vuur en pureer glad. Breng op smaak met de citroenrasp en het -sap en zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen en schep er wat labne of yoghurt in. Bestrooi met de chilivlokken, krenten, kruiden en de dukkah (zie pag. 69 voor het recept).

Voedingswaarde

  • calorieën: 356 kcal
  • eiwit: 5 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 21 g

RECEPTEN, BEREIDING DARREN ROBERTSON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: pompoensalade met walnotensalsa