pompoensalade met walnotensalsa

pompoensalade met walnotensalsa
RECEPT RAMAEL SCULLY FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING EMMA KNOWLES
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, salade |
|
|
vegetarisch
Een perfecte combi: zachte pompoen, lekker veel noten en een romige dressing.
Kooktijd35 minuten
oven30 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten

Kookgerei

  • evt. ook nodig: mandoline

Ingrediënten

  • 2 tl gemberwortel, geschild en fijn geraspt
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote flespompoen gehalveerd, zonder pitten, in 2½ cm-stukken
  • 75 g walnoten, geroosterd en gehakt
  • 30 ml karnemelk
  • 70 ml zure room
  • 30 ml Griekse yoghurt
  • 3 el walnotenolie
  • 1 bosje dragon, blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 1 el citroensap
  • 1 groene appel, bijv. granny smith
  • evt. zuurdesembrood voor erbij

zoetzure walnoten

  • 125 ml wittewijnazijn
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 75 g walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schep in een grote kom de gember om met 4 el van de olijfolie. Schep de pompoenplakken er goed door en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Rooster de pompoen in ± 30 min. beetgaar. Rooster de walnoten op een aparte bakplaat ± 10 min. mee.
  • Verwarm voor de zoetzure walnoten in een steelpan de wittewijnazijn en suiker op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, voeg 75 g walnoten toe, neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Klop in een kom de karnemelk, zure room en yoghurt tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de zoetzure walnoten af, bewaar de azijn voor een ander recept en hak de noten grof. Meng de gehakte walnoten in een kom met de geroosterde walnoten, de laatste eetlepel olijfolie, walnotenolie, dragon en het citroensap.
  • Schaaf de appel evt. met de mandoline in heel dunne plakken. Verdeel de pompoen en appel over een grote schaal, schep de dressing erover en besprenkel met de walnotensalsa. Lekker met zuurdesembrood.

Voedingswaarde

calorieën: 771kcal
eiwit: 10g
vet: 52g
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
RECEPT RAMAEL SCULLY FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING EMMA KNOWLES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!