Doe jezelf vandaag een plezier en máák deze pittige pompoensoep met kokos. En tip: soep wordt altijd leuker en lekkerder van strooisels erop: verse kruiden, noten, kaas of meer van wat er al in de soep zit.
Dit recept komt uit ons gloednieuwe januari-nummer. In dit nummer bundelen we dé 24 foodtrends voor 2024. En ter inspiratie geven we je er heerlijke, nieuwe recepten bij. Bestel het nummer hier!
Pittige pompoensoep met kokos
vegetarisch
aantal 4 |
lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd |
aziatisch |
vegetarisch
Er is soep en er is supersoep. Deze pittige pompoensoep met kokos valt helemaal in die laatste categorie: barstensvol smaak, extra gevuld en dus écht een gerecht.
Ingrediënten
- 60 g kokosolie
- 1 ui, fijngesneden
- 25 g verse gemberwortel, fijn geraspt
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- ± 1,2 kg flespompoen (1 pompoen), geschild, in stukken
- 1 kaneelstokje
- 250 ml kokosroom + extra voor erover
- 1¼ l groentebouillon
- gehakte pinda’s, chili-olie en korianderblaadjes, voor erover
Instructies
- Verhit de kokosolie in een ruime pan op matig vuur. Bak hierin de ui met de gember en knoflook onder af en toe omscheppen in 5-6 min. glazig. Voeg het paprikapoeder, de pompoen, het kaneelstokje en wat zout toe. Schenk de kokosroom en bouillon erbij. Laat de soep ± 35-40 min. trekken tot de pompoen zacht en gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder het kaneelstokje. Prak de pompoen met een pollepel tot een min of meer gladde soep; je hoeft hem niet te pureren. Voeg versgemalen zwarte peper toe.
- Schep de soep in kommen en garneer hem met extra kokosroom, de pinda’s, chili-olie en korianderblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 818kcal
eiwit: 3g
vet: 84g
koolhydraten: 11g
Recept Darren Robertson,
Styling Kirsten Jenkins
Styling Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: de 10 populairste soep recepten van 2023 – met een niet zo verrassende nummer 1