veganistisch
aantal 6 |
bijgerecht |
|
mexicaans |
vegan
In Mexico maken ze guacamole door de salsa ingrediënten – tomatillo's, jalapeño's, limoen, koriander, beetje ui en knoflook – te blenden in een keukenmachine en vervolgens door de avacado's te prakken met wat zout. Heerlijk, maar wel veel afwas. Onze methode is net zo lekker en supersnel klaar! Wat is het verschil tussen taco en tortilla? Yvette van Boven legt uit!
Ingrediënten
- 3 el limoensap
- 30 g rode ui, fijngesneden
- 3 rijpe avocado’s
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 bosje koriander, blaadjes geplukt en fijngesneden
- 1 jalapeñopeper, fijngesneden + wat peperringetjes
- voor erover 1 el extra vergine olijfolie + extra
- 1 tl groene tabasco
- knapperig flatbread, bijv. lavash
Instructies
- Meng in een kom het limoensap met de rode ui en 1 tl zout. Laat dit even intrekken. Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak het grof met een vork. Voeg de knoflook, de helft van de koriander, de fijngesneden jalapeñopeper, olijfolie, tabasco en het ui-limoensapmengsel toe. Schep losjes door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en spreid uit op een schaal. Bestrooi vlak voor serveren met de rest van de koriander en wat peperringetjes, en sprenkel er nog wat olijfolie over. Serveer met flatbread.
Voedingswaarde
calorieën: 261kcal
eiwit: 4g
vet: 18g
koolhydraten: 18g
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: met deze 8 Mexicaanse salsa’s maak je ieder gerecht lekkerder