pindasoep van Joris & Sam

pindasoep van Joris & Sam
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK & SAMUEL LEVIE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: DHEERESH STROHMENGER & SAMUEL LEVIE.

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
De kip pekelen vraagt wat tijd maar verder is deze soep eenvoudig en te lekker met pindakaas, kouseband, sambal, kokosmelk en ketjap.
Voor alle pinda fans: maak ook eens deze chocotaart met gezouten pinda-ijs.
Kooktijd1 hour
pekelen2 hours
Totale tijd3 hours

Ingrediënten

  • 4 kippendijen met bot
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g aardappel geschild,in 1-cm blokjes
  • 100 g kousenband afgehaald, in 2-cm stukjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 limoenblaadjes zonder nerven, fijngesneden
  • 2 stengels citroengras, binnenst deel fijngesneden
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el sambal oelek
  • 4 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis
  • 300 ml kokosmelk
  • 200 g taugé

voor erover

  • sap van 1 limoen
  • ½ bosje bladselderij, fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • evt. 4-6 el gebakken uitjes

Instructies

  • Wrijf de kippendijen royaal in met zout en laat min. 2 uur in de koelkast pekelen.
  • Breng in een ruime pan de groentebouillon aan de kook. Kook aardappel en kousenband in 15 min. beetgaar in de bouillon. Schep ze met de schuim- spaan uit de pan en houd apart.
  • Verhit de 3 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kippendijen rondom in ± 5 min. goudbruin aan. Voeg de ui, knoflook, gember, limoen- blaadjes, citroengras, korianderzaad en sambal oelek toe en bak kort mee. Voeg dan de bloem toe en bak mee. Blus af met de pindakaas, ketjap manis, kokosmelk en de bouillon. Laat ± 40 min. langzaam stoven onder af en toe roeren. Je kunt de kip in zijn geheel serveren of je plukt het vlees van het bot. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kip, aardappel, kousenband en evt. de taugé over de kommen. Giet de hete pindasoep erover. Garneer met limoensap, de bladselderij, ketjap manis en evt. de gebakken uitjes.

Voedingswaarde

calorieën: 877kcal
eiwit: 41g
vet: 68g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK & SAMUEL LEVIE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: DHEERESH STROHMENGER & SAMUEL LEVIE.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!