pindabrownies met karamel

pindabrownies met karamel
recepten david muniz van outsider tart (brownies) lizzy kamenetzky & rebecca smith fotografie jonathan gregson van outsider tart (brownies) laura edwards & dan jones styling kizzy kemenetzky & sal henly bewerking trudelies schouten
aantal 12 | zoet | | amerikaans |
Voor alle (geheime) liefhebbers van Snickers, is er nu deze brownie met dezelfde formule: chocolade, pinda's en een dikke laag karamel. Het enige verschil? Deze homemade pindabrownie is natuurlijk 1000 maal lekkerder!
Kooktijd45 minutes
oven45 minutes
Totale tijd1 hour 30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: bakvorm van 20×30 cm en 5 cm diep, ingevet en bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 200 g pindakaas, glad of met stukjes
  • 125 g ongezouten boter op kamertemperatuur, in blokjes
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 220 g donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanillearoma
  • 250 g pure chocoladecallets, of -stukjes
  • 50 g mini-vanillemarshmallows
  • 200 g gezouten pinda's, grof gehakt

karameltopping

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 50 g ongezouten boter, in blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met het bakpoeder en ½ tl zout boven een kom. Klop in een andere kom de pindakaas, boter en beide soorten suiker door elkaar met een elektrische mixer. Klop de eieren om de beurt erdoor en klop goed na elke toevoeging. Klop de vanille erdoor. Klop op lage snelheid kort en luchtig het bloem-mengsel erdoor. Spatel luchtig de chocolade-callets, marshmallows en driekwart van de pinda’s erdoor.
  • Schep het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bak de brownie 35-45 min. tot deze goudbruin kleurt en een in het midden ingestoken satépen er redelijk schoon uitkomt, de binnenkant mag ietsje vochtig blijven. Laat afkoelen bij kamertemperatuur en vervolgens nog 1-2 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de suiker voor de topping met 1 tl zout en 75 ml water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng op matig tot hoog vuur aan de kook. Schud de pan af en toe lichtjes om de suiker regelmatig over de panbodem te verdelen, maar roer niet. Veeg met een nat kwastje evt. opgespatte suikerkristallen van de wand van de pan weer omlaag bij de rest van de suiker. Laat in 5-8 min. karamelliseren tot diep honing-kleurig. Neem van het vuur en roer geleidelijk de room erdoor. Klop de boter erdoor en laat het geheel afkoelen.
  • Schenk de karameltopping over de brownie uit en strijk glad. Strooi de resterende pinda’s erover, laat 1 uur stollen en snijd in blokken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
recepten david muniz van outsider tart (brownies) lizzy kamenetzky & rebecca smith fotografie jonathan gregson van outsider tart (brownies) laura edwards & dan jones styling kizzy kemenetzky & sal henly bewerking trudelies schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Gek op karamel? Dan passen deze recepten precies in je straatje: 22x recepten met karamel