pikante vissoep met gember en dragon

Pikante vissoep met gember en dragon-crop
aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |
Heerlijke soep en supersnel klaar. Vooral als je nog wat grote garnalen in de vriezer hebt liggen. Mogen er allemaal in!
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 4 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 600 g tomaten
  • 1 1/4 l visbouillon
  • 3 takjes dragon, licht gekneusd + extra blaadjes voor erover
  • 500 g gemengde vis en/of garnalen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

instructies

  • Schil de gember* en rasp fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes.
  • Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de gember met de chilipeper, ui, knoflook en paprika 2 min. zonder te kleuren.
  • Snijd intussen de tomaten in stukjes. Voeg ze toe en bak het mengsel 5 min.
  • Voeg de bouillon met de dragon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min.
  • Snijd intussen grotere stukken vis in blokjes.
  • Haal de dragontakjes eruit en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de vis toe en gaar ze op laag vuur 5 min. in de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Garneer evt. met nog een toefje dragon.
Voedingswaarde:
calorieën: 262kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Kijk op deliciousmagazine.nl/gember om te zien hoe je easy gember schilt. 
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook: ricottacake met nectarines en walnoten

Pikante vissoep met gember en dragon-crop
STUDIO PHILIPPI