pikante vissoep met gember en dragon

pikante vissoep met gember en dragon
STUDIO PHILIPPI

aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |

Heerlijke soep en supersnel klaar. Vooral als je nog wat grote garnalen in de vriezer hebt liggen. Mogen er allemaal in!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 4 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 600 g tomaten
  • 1 1/4 l visbouillon
  • 3 takjes dragon, licht gekneusd + extra blaadjes voor erover
  • 500 g gemengde vis en/of garnalen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies

  1. Schil de gember* en rasp fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes.
  2. Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de gember met de chilipeper, ui, knoflook en paprika 2 min. zonder te kleuren.
  3. Snijd intussen de tomaten in stukjes. Voeg ze toe en bak het mengsel 5 min.
  4. Voeg de bouillon met de dragon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min.
  5. Snijd intussen grotere stukken vis in blokjes.
  6. Haal de dragontakjes eruit en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de vis toe en gaar ze op laag vuur 5 min. in de soep.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Garneer evt. met nog een toefje dragon.

Voedingswaarde

  • calorieën: 262 kcal
  • eiwit: 22 g
  • vet: 13 g
  • koolhydraten: 10 g

* Kijk op deliciousmagazine.nl/gember om te zien hoe je easy gember schilt. 

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook: ricottacake met nectarines en walnoten