aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
Heerlijke soep en supersnel klaar. Vooral als je nog wat grote garnalen in de vriezer hebt liggen. Mogen er allemaal in!
Ingrediënten
- 4 cm gember
- 1 rode chilipeper
- 1 rode paprika
- 600 g tomaten
- 1 1/4 l visbouillon
- 3 takjes dragon, licht gekneusd + extra blaadjes voor erover
- 500 g gemengde vis en/of garnalen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
Instructies
- Schil de gember* en rasp fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes.
- Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de gember met de chilipeper, ui, knoflook en paprika 2 min. zonder te kleuren.
- Snijd intussen de tomaten in stukjes. Voeg ze toe en bak het mengsel 5 min.
- Voeg de bouillon met de dragon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min.
- Snijd intussen grotere stukken vis in blokjes.
- Haal de dragontakjes eruit en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de vis toe en gaar ze op laag vuur 5 min. in de soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Garneer evt. met nog een toefje dragon.
Voedingswaarde
calorieën: 262kcal
eiwit: 22g
vet: 13g
koolhydraten: 10g
* Kijk op deliciousmagazine.nl/gember om te zien hoe je easy gember schilt.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook: ricottacake met nectarines en walnoten