Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
Voorbereiding25 minutesminutes
Kooktijd30 minutesminutes
wachten30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ribbeltaartvorm met losse bodem van 24 cm Ø, ingevet, steunvulling
Ingrediënten
150gbloem
3elmelk
397ggecondenseerde melk(1 blikje)
50glichte basterdsuiker
300gpure chocolade
75gongezouten pecannoten
125gboter
50gkristalsuiker
Instructies
Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 g boter, kristalsuiker, melk en een snuf zout. Vorm er een platte grote ronde schijf van en laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm Ø en bekleed de vorm ermee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi hierop de steunvulling.
Bak de deegbodem 10 min. in de voor- verwarmde oven. Haal de steunvulling met bakpapier eruit en bak de bodem in nog 10-12 min. goudbruin en gaar*. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
Verwarm in de steelpan op laag vuur de gecondenseerde melk met de basterd- suiker en de resterende 50 g boter. Roer glad.
Breek de chocolade in stukjes en voeg aan de room toe. Laat de chocolade zonder verder verwarmen in de warme room smelten en roer tot een gladde, dikke chocoladeroom.
Schenk de chocoladeroom in de taart- bodem en verdeel meteen de pecannoten erover. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart met een scherp, nat mes in puntjes.
Voedingswaarde
calorieën: 490kcal
eiwit: 8g
vet: 27g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* In deze video laten we zien hoe je een deegbodem blind bakt met een steunvulling.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.