aantal 4 |
hoofdgerecht, salade |
|
italiaans |
Voor een pastasalade kies je het liefst korte pastasoorten met holtes of plootjes waar de dressing goed in vastgehouden wordt. Gebruik bijvoorbeeld fusilli: door de kurkentrekkervorm blijven vooral dikkere dressings lekker goed kleven.
Kookgerei
- ook nodig: staafmixer met hakbakje
Ingrediënten
- 400 g fusilli
- 120 ml extra vergine olijfolie (8 el)
- ± 360 g lamshaasjes (2 stuks)
- 120 g pesto
- 200 g zuurdesembrood, zonder korst, in stukjes
- 40 g pijnboompitten
- 150 g Siciliaanse groene olijven, zoals nocellara
- sap van 1/2 citroen
- 100 g babyspinazie
- 200 g feta, in dunne plakjes
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en spoel koud af.
- Verhit 1 el olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak de lamshaasjes op matig tot hoog vuur in 3 1⁄2 min. medium-rare. Schep ze op een bord om met de helft van de pesto. Laat ze 10 min. rusten en snijd ze dan in dunne plakjes.
- Hak, terwijl het vlees rust, de stukjes brood in het hakbakje tot fijne kruimels. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin het broodkruim met de pijnboompitten in ± 3 min. goudbruin en krokant. Laat de pijnboompittenmix uitlekken op keukenpapier.
- Kneus intussen de olijven en haal eventueel de pitten eruit. Meng in een grote kom het citroensap, de resterende 4 el olie, de overgebleven pesto en peper en zout. Meng de pasta erdoor en schep dan de salade op een grote schaal. Verdeel de plakjes lamsvlees, de spinazie en feta erover. Bestrooi de pastasalade vlak voor serveren met het pijnboompittenmengsel.
Voedingswaarde
calorieën: 1200kcal
eiwit: 51g
vet: 66g
koolhydraten: 96g
RECEPTEN: CHARLOTTE BINNS-MCDONALD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Liever aardappels vanavond? Maak: zomerse preistamppot met katenspek-kappertjeskruimels