gebraden kip in tomaten-dragonsaus

gebraden kip in tomaten-dragonsaus
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
italiaans |
Laat je niet misleiden door de bereidingstijd: dit gerecht is juist je allerbeste vriend wanneer je een druk bestaan hebt. Je hoeft kip alleen maar even de oven in te schuiven en de saus op het vuur te zetten. Terwijl alles gaart heb jij je handen vrij voor klusjes, spelletjes of… Beide!

Nog praktischer: maak de kip een dag van tevoren, dan hoef je alleen nog maar te plukken, te roeren en te serveren. Buona cena!

Kooktijd1 hour 40 minutes
rusten20 minutes
Totale tijd2 hours

Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
  • 1 kip van 1,8 kg, drooggedept met keukenpapier
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el basilicum, fijngesneden
  • 3 el dragon, fijngesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 500 g rigatoni, beetgaar gekookt
  • 200 g feta, uitgelekt en verbrokkeld, om erover te strooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de kip met wat olie en bestrooi royaal met zout en peper. Leg de kip op een rooster boven een grote braadslee en braad in ± 1 uur gaar.
  • Verhit intussen in een grote (braad)pan 3 el olie op hoog vuur. Schep hierin de ui met de knoflook en kruiden 4-5 min. om tot de ui glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend in 30 sec. karamelliseren. Roer de bouillon en tomaten erdoor en breng aan de kook. Laat 12-15 min. inkoken op matig vuur. Zet het vuur uit tot de kip klaar is. Haal de kip uit de oven en laat ± 20 min. rusten en wat afkoelen. Haal het vel eraf en pluk het vlees van de kip.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de geplukte kip toe. Verdeel de pasta over kommen en schep de ragù erover. Bestrooi vlak voor serveren met feta.

Voedingswaarde

calorieën: 923kcal
eiwit: 57g
vet: 39g
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!