Pasta met Italiaanse bitterballen (Conchiglioni)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
italiaanse-bitterballen-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Vanwege de Kookboeken7daagse tippen wij ónze favoriete kookboeken. Dit keer delen we een recept voor pasta met Italiaanse bitterballen uit Pasta van Stefano Cavallari.
kooktijd35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 300 g conchiglioni
  • 2 sneetjes toast
  • 200 ml melk
  • 200 g rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 1 el tipo ‘0’ bloem witte bloem
  • zonnebloemolie om te frituren
  • olijfolie extra vergine
  • 400 ml tomatenpuree
  • 260 g borlottibonen gekookt
  • 100 ml room mager
  • 2 el grana padano geraspt
  • 1 el peterselie gehakt
  • zout en peper naar smaak

instructies

  • Leg de sneetjes toast in de melk, knijp ze daarna goed uit en vermeng het in een kom met het gehakt. Snipper de knoflook, klop het ei los en doe deze samen bij het vlees. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar.  
  • Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Haal ze door de bloem en frituur ze in een braadpan met hoge randen in de zonnebloemolie. 
  • Haal de balletjes met een frituurlepel uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm in een kookpan een klein beetje olijfolie, verwarm er de tomatenpuree in en voeg de borlottibonen toe. Kook de conchiglioni in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan met de tomatenpuree en de bonen. Hussel alles goed door elkaar, voeg de room, de warme balletjes, de geraspte kaas en peper naar smaak toe. Roer goed door.
  • Was de peterselie, hak fijn en strooi erover. Serveer en buon appetito.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
tekst: Stefano Cavallari. Fotografie: Wijzijnkees.nl
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


italiaanse-bitterballen-delicious