aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Vanwege de Kookboeken7daagse tippen wij ónze favoriete kookboeken. Dit keer delen we een recept voor pasta met Italiaanse bitterballen uit Pasta van Stefano Cavallari.
Kooktijd35 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
300gconchiglioni
2sneetjes toast
200mlmelk
200grundergehakt
1teenknoflook
1ei
1eltipo ‘0’ bloemwitte bloem
zonnebloemolie om te frituren
olijfolieextra vergine
400mltomatenpuree
260gborlottibonengekookt
100mlroommager
2elgrana padanogeraspt
1elpeterseliegehakt
zout en peper naar smaak
Instructies
Leg de sneetjes toast in de melk, knijp ze daarna goed uit en vermeng het in een kom met het gehakt. Snipper de knoflook, klop het ei los en doe deze samen bij het vlees. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar.
Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Haal ze door de bloem en frituur ze in een braadpan met hoge randen in de zonnebloemolie.
Haal de balletjes met een frituurlepel uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm in een kookpan een klein beetje olijfolie, verwarm er de tomatenpuree in en voeg de borlottibonen toe. Kook de conchiglioni in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan met de tomatenpuree en de bonen. Hussel alles goed door elkaar, voeg de room, de warme balletjes, de geraspte kaas en peper naar smaak toe. Roer goed door.
Was de peterselie, hak fijn en strooi erover. Serveer en buon appetito.