glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
drankje |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Een limoensappige dorstlesser om nog heel vaak te maken deze zomer. Gek op pit? Meng de zoutvlokken dan met een snuf chilivlokken voor een spicy bite. Liever een cocktail met meer body? Ga voor een espresso martini: hét drankje voor iedereen die niet van desserts houdt
Ingrediënten
- 125 ml tequila
- 60 ml sinaasappellikeur
- 60 ml passiefruitpulp + extra passie-fruit voor erbij, gehalveerd
- 3 el limoensap
- 1-2 el zeezoutvlokken, fijngewreven
- crushed ijs
Instructies
- Meng in een grote kan de tequila, likeur, passiefruitpulp en 2 el limoensap. Doe de overgebleven eetlepel limoensap in een schaaltje en dip de randen van de glazen hierin, waarna je ze ook in de zeezoutvlokken dipt.
- Vul de glazen met crushed ijs. Schenk de passiefruit-margarita over het crushed ijs en garneer met halve passievruchten.
Voedingswaarde
calorieën: 113kcal
koolhydraten: 6g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: deze zomerse cocktail wil je proberen: smoked pink paloma