passievrucht margarita

passievrucht margarita
RECEPTEN: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | drankje | | | glutenvrij, lactosevrij

Een limoensappige dorstlesser om nog heel vaak te maken deze zomer. Gek op pit? Meng de zoutvlokken dan met een snuf chilivlokken voor een spicy bite. Liever een cocktail met meer body? Ga voor een espresso martini: hét drankje voor iedereen die niet van desserts houdt

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 125 ml tequila
  • 60 ml sinaasappellikeur
  • 60 ml passiefruitpulp + extra passie-fruit voor erbij, gehalveerd
  • 3 el limoensap
  • 1-2 el zeezoutvlokken, fijngewreven
  • crushed ijs

Instructies

  1. Meng in een grote kan de tequila, likeur, passiefruitpulp en 2 el limoensap. Doe de overgebleven eetlepel limoensap in een schaaltje en dip de randen van de glazen hierin, waarna je ze ook in de zeezoutvlokken dipt.
  2. Vul de glazen met crushed ijs. Schenk de passiefruit-margarita over het crushed ijs en garneer met halve passievruchten.

Voedingswaarde

  • calorieën: 113 kcal
  • koolhydraten: 6 g

RECEPTEN: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: deze zomerse cocktail wil je proberen: smoked pink paloma