aantal 10 |
hapje |
feestelijk |
|
Ze heeft misschien wel de leukste lach van alle chefs die op de buis te zien zijn en ze bakt de sterren van de hemel: we hebben het over Lorraine Pascale. Voorheen verdiende ze haar geld als model, maar tegenwoordig staat ze bekend als zeer getalenteerd bakexpert.
In haar boek Baking Made Easy – nu ook in het Nederlands verkrijgbaar – deelt ze haar tips en beste recepten. Het onderstaande recept komt uit Baking Made Easy. Super easy om te maken, maar met een feestelijk resultaat.
kooktijd15 minutes minutes
Oven3 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- boter voor het invetten
- 80 g Parmezaanse kaas fijngeraspt
- 1 tl maanzaad
- 1 tl sesamzaad
- 10 lollystokjes
- Extra nodig: uitsteekvorm van 9 cm in doorsnede
- 2 bakplaten
instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en vet dat in.
- Schep de kaas en zaadjes door elkaar in een kom. Leg de uitsteekvorm op een van de bakplaten en strooi er een dun laagje van het kaasmengsel in. Til de ring voorzichtig op zodat er een mooi rondje achterblijft; leg daarin het uiteinde van een lollystokje – tot aan het midden. Herhaal dit met de rest van de kaas en lollystokjes en maak zo 10 lolly’s. Laat er steeds 3 cm tussen want ze kunnen zich een beetje uitspreiden.
- U heeft waarschijnlijk wat Parmezaanse kaas over; gebruik die om over de blootliggende stokjes te strooien.
- Bak de lolly’s 5 minuten in de oven. Verwissel de bakplaten halverwege de baktijd. De kaas moet licht goudbruin zijn en bubbelen.
- Neem de bakplaten uit de oven en schuif het bakpapier met de lolly’s voorzichtig op een rooster om het afkoelen te versnellen. Laat de lolly’s 1-2 minuten afkoelen, tot ze krokant zijn. Haal ze een voor een met een paletmes heel voorzichtig van het bakpapier. Ik serveer de lolly’s zelf in een doosje met gaatjes in het deksel, waarin ik de stokjes steek.
auteur: delicious.
Baking Made Easy | Lorraine Pascale | Veltman Uitgevers | ISBN 9789048306411 | €19,95
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!