Paella met mosselen zeebaars en chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | spaans |
Deze paëlla met mosselen, zeebaars en chorizo is een pareltje. Je waant je na één hap al op een terras aan de Spaanse kust. De saffraan, die het gerecht de kleur van de ondergaande zon geeft, versterkt dit effect nog meer. 
kooktijd50 minuten
Oven15 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • mespunt saffraandraadjes
  • 200 ml witte wijn
  • 1 kg mosselen
  • 250 ml kippenbouillon van tablet
  • 100 ml olijfolie
  • 200 g chorizo in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 5 worteltjes geschild, in stukken van 3 cm
  • 10 witte asperges geschild, in schuine stukken van 3 cm
  • 3 rijpe vleestomaten in stukjes
  • 300 g paella- of risottorijst
  • 250 g doperwten vers of diepvries
  • 500 g zeebaars- of harderfilet, in stukken van 3-4 cm
  • 35-40 g bladpeterselie fijngehakt
  • ook nodig: paellapan van 30 cm Ø, of een bakblik 30 x 30 cm, ingevet

instructies

  • Week de saffraan in de witte wijn. Controleer intussen de mosselen. Gooi kapotte schelpen en schelpen die na een flinke tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de saffraan wijn in een ruime pan waarop een deksel past. Breng de wijn aan de kook en schud de pan met deksel erop een aantal keer goed. Laat nog ± 3 min. doorkoken tot alle mosselschelpen openstaan. Giet de mosselen af door een zeef en vang het vocht op. Gooi mosselen die niet zijn opengegaan weg.
  • Schenk de bouillon en het mosselvocht in een maatbeker. Voeg evt. water toe, zodat je in totaal 750 ml mosselbouillon hebt. Breng de bouillon in een steelpan tegen de kook aan.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes chorizo ± 2 min. tot het vlees z’n vet begint los te laten. Doe de ui en knoflook erbij en bak deze 1-2 min. mee. Voeg de wortel en asperge toe en roerbak 2 min. Roer de tomaatstukjes erdoor en voeg de rijst toe. Bak de rijst tot deze gloeiend heet is en schenk de helft van de mosselbouillon erbij zodat alles onderstaat.
  • Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen en voeg dan de rest van de bouillon, de doperwten, stukken vis en de helft van de peterselie toe. Breng alles aan de kook en doe de inhoud van de pan over in het bakblik of de paellapan en zet het gerecht in de oven. Gaar de paella ± 10 min. in de oven tot de rijst gaar is. Leg de mosselschelpen boven op de paella en warm ze nog 5 min. mee. Serveer het gerecht in het bakblik of de pan en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept komt uit: delicious. Hét Visboek
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!