Deze ovenschotel is makkelijk van tevoren te maken. Wil je graag een mediterraan accent? Vervang dan de kerrie door ras el hanout.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Kookgerei
mandoline of scherp mes
ovenschaal van 18x18 cm
Ingrediënten
800gbroccoli
125ggerookte spekblokjes
300ggemengd gehakt
350gvastkokende aardappels,schoongeboend
2tlkerriepoeder
200gcrème fraîche
voorraad
1ui
3elolijfolie
2 teentjes knoflook
25 g boter
Instructies
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de spekblokjes met de knoflook en ui 3-4 min. op halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul in 4 min. Schaaf intussen de aardappels op de mandoline of snijd ze met de hand in heel dunne plakjes van 1-2 mm.
Schep het kerriepoeder door het gehakt. Voeg de crème fraîche met 75 ml water toe en roer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de broccoli met de gehaktsaus in de ovenschaal. Leg dakpansgewijs de aardappelschijfjes erop. Verdeel de boter in vlokjes erover en bestrooi met (zee)zout. Bak in 25 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde
calorieën: 794kcal
eiwit: 25g
vet: 65g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi