Oostenrijkse spinazieknödel met citroenboter

Oostenrijkse spinazieknödel met citroenboter
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, vakantie, voorjaar, weekend, zomer, zomers |
oostenrijks |
vegetarisch
Met frisse citroenboter en knapperige erwten worden deze spinazieknödel heerlijk zomers. Begin op tijd óf maak ze eerder en bewaar de knödel in de koelkast of diepvries.
Kooktijd25 minutes
stomen20 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 1 afbakstokbrood
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g boter
  • 300 g spinazie
  • 2 eieren
  • handvol oude Oostenrijkse kaas of Parmezaanse kaas
  • 75-100 g paneermeel
  • 200 g doperwten vers of uit diepvries
  • rasp van 1 citroen

Instructies

  • Snijd het stokbrood in blokjes en doe in een schaal. Schenk de bouillon erover en laat staan.
  • Hak intussen de knoflook fijn. Smelt in een koekenpan 15 g boter. Fruit de knoflook 1 min. Schep 200 g spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken en het vocht verdampen. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat wat afkoelen.
  • Klop de eieren los en doe bij het geweekte brood. Voeg ook de kaas toe. Kneed met de hand en scheur tegelijkertijd het brood nog kleiner zodat een fijne massa ontstaat.
  • Druk in een vergiet zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn en meng door de broodmassa. Voeg zoveel paneermeel toe dat de massa nauwelijks meer plakt. Voeg naar smaak zout en peper toe en vorm er 8 ballen van.
  • Breng in een pan een laag water aan de kook. Zet een stoommandje of -bloem in of op de pan. Stoom de knödel in
 ± 20 min. gaar.
  • Kook intussen de erwten knapperig gaar in ± 6 min.. Smelt in een koekenpan de rest van de boter. Voeg de citroenrasp met zout naar smaak toe. Schep de laatste 100 g spinazie en de erwten erdoor.
  • Leg de spinazieknödel op een schaal. Schenk de citroenboter met de erwten en spinazie erover. Bestrooi naar wens met extra geraspte kaas.

Voedingswaarde

calorieën: 622kcal
eiwit: 28g
vet: 30g
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
TIP Maak de knödel van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast of diepvries. 

 

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!