oesters met pancetta-limoenkruim

oesters met pancetta-limoenkruim

aantal 12 | hapjes | feestelijk | mediterraan |
Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak. Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.
Voorbereiding15 minutes
oven4 minutes
Totale tijd19 minutes

Kookgerei

  • oestermes

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 250 g grof zeezout
  • 40 g pancetta
  • 1 snee wit casinobrood
  • 1 biolimoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl olijfolie

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Open intussen de oesters. Leg het zout in een klein bakblik en leg de oesters in de bolle kant van de schelp op het zout.
  • Snijd de pancetta fijn. Maal het brood fijn in de keukenmachine of met de staafmixer; je kunt de korst laten zitten.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Rasp ook de knoflook. Voeg de pancetta, limoenrasp, knoflook, olijfolie en zout en peper naar smaak toe aan het broodkruim en maal nog kort zodat alles goed gemengd is. Verdeel het pancettakruim over de oesters.
  • Schuif de oesters 3-4 min. onder de grill tot het kruim goudbruin en krokant is. Blijf erbij, want elke ovengrill is anders. Snijd de limoen in partjes.

Voedingswaarde

calorieën: 34kcal
eiwit: 1g
vet: 2g
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
Leg de oesters – evt. op zeezout – op een schaal, met de limoenpartjes erbij.
voorbereiden: maak 1 dag van tevoren het panchettakruim en zet koel afgedekt weg.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!