aantal |
voorgerecht |
kerst, weekend |
|
Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje. Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit!
Ingrediënten
- 12 oesters bijv. Gillardeau
- flink wat crushed ijs* om de geopende gevulde schelpen op te leggen.
- relish
- 4 blaadjes rode witlof heel fijngesneden
- ¼ komkommer zonder zaadlijsten en in mini-blokjes van 5×5 mm
- 1 el jalapeñoschijfjes pot of vers, fijngesneden
- 1 tl korianderzaad kort geroosterd, fijngestampt
- 1 el verse koriander fijngesneden
- 2 tl verse gember fijngeraspt
- 2 el limoensap
- 1 tl Thaise vissaus of naar smaak een paar druppels (groene!) tabasco
- 1 tl olijfolie extra vergine
- witte peper versgemalen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de relish door elkaar en bewaar afgedekt in de koelkast.
- Open de oesters en schik ze op een schaal gevuld met ijs. Schep wat van de topping op elke oester en serveer ze meteen. Geef er wat extra topping bij in een schaaltje.
Voedingswaarde
* Crushed ijs is bij sommige supermarkten kant-en-klaar te koop. Of vries een dag van tevoren een royale hoeveelheid ijsblokjes in en sla ze in een dikke plastic zak of theedoek kapot met een houten hamer. Een ijscrusher, te koop bij kookwinkels, werkt ook heel goed.
Recepten: delicious.friends Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!