Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje. Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit!
Voorbereiding15 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
12oestersbijv. Gillardeau
flink wat crushed ijs* om de geopende gevulde schelpen op te leggen.
relish
4blaadjesrode witlofheel fijngesneden
¼komkommerzonder zaadlijsten en in mini-blokjes van 5×5 mm
1eljalapeñoschijfjespot of vers, fijngesneden
1tlkorianderzaadkort geroosterd, fijngestampt
1elverse korianderfijngesneden
2tlverse gemberfijngeraspt
2ellimoensap
1tlThaise vissausof naar smaak een paar druppels (groene!) tabasco
1tlolijfolie extra vergine
witte peperversgemalen
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de relish door elkaar en bewaar afgedekt in de koelkast.
Open de oesters en schik ze op een schaal gevuld met ijs. Schep wat van de topping op elke oester en serveer ze meteen. Geef er wat extra topping bij in een schaaltje.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Crushed ijs is bij sommige supermarkten kant-en-klaar te koop. Of vries een dag van tevoren een royale hoeveelheid ijsblokjes in en sla ze in een dikke plastic zak of theedoek kapot met een houten hamer. Een ijscrusher, te koop bij kookwinkels, werkt ook heel goed.Recepten: delicious.friends Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten