De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Normandische kip met cider

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Normandische kip - delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
Van kip à la Normande kunnen we onmogelijk genoeg krijgen. Toch kan een beetje variatie op zij tijd geen kwaad. Daarom gaan we deze keer voor cider in plaats van wijn! Kies bij de slijter liefst een goede, droge cider. Die gaat het best bij deze normandische kip.
Probeer de volgende keer lekker deze versie van kip à la Normande.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
  • 4 kipfilets
  • 25 g roomboter
  • 250 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 1 handappel, bijv. jonagold
  • 100 ml droge cider (of witte wijn)
  • 200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur
  • 1 tl gedroogde dragon*
  • 500 g haricots verts
  • 50-75 g roquefort
  • olijfolie , voor erover

instructies

  • Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in een braadpan in de verhitte boter rondom bruin. Neem de kip uit de pan. Voeg de champignonstoe aan het bakvet en bak 3 min.
  • Snijd intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd elk kwart in 3 partjes en halveer ze nog een keer tot grove stukken. Bak de appel 2 min. met de champignons mee. Schenk de cider of wijn bij de champignons. Roer er de crème fraîche en dragon door. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 min. op laag vuur. Neem dan de deksel van de kip en laat de sausnog 4-5 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen in ruim water met zout de haricots verts in 6 min. knapperig gaar. Leg ze op een schaal en verdeel er de roquefort in stukjes over en druppel er wat extra olijfolie over.
  • Leg de kipfilets op een schaal en schep er de dragonsaus met champignonsover. Serveer met de aardappelen en haricots verts.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gedroogde dragon is bij veel supermarkten te koop.
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: JET KRINGS.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Normandische kip - delicious