Van kip à la Normande kunnen we onmogelijk genoeg krijgen. Toch kan een beetje variatie op zij tijd geen kwaad. Daarom gaan we deze keer voor cider in plaats van wijn! Kies bij de slijter liefst een goede, droge cider. Die gaat het best bij deze normandische kip. Probeer de volgende keer lekker deze versie van kip à la Normande.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1kgaardappelenkruimig, geschild en in stukken
4kipfilets
25groomboter
250gkastanjechampignons,in vieren gesneden
1handappel,bijv. jonagold
100mldroge cider(of witte wijn)
200mlcrème fraîche,op kamertemperatuur
1tlgedroogde dragon*
500gharicots verts
50-75groquefort
olijfolie , voor erover
Instructies
Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in een braadpan in de verhitte boter rondom bruin. Neem de kip uit de pan. Voeg de champignonstoe aan het bakvet en bak 3 min.
Snijd intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd elk kwart in 3 partjes en halveer ze nog een keer tot grove stukken. Bak de appel 2 min. met de champignons mee. Schenk de cider of wijn bij de champignons. Roer er de crème fraîche en dragon door. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 min. op laag vuur. Neem dan de deksel van de kip en laat de sausnog 4-5 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen in ruim water met zout de haricots verts in 6 min. knapperig gaar. Leg ze op een schaal en verdeel er de roquefort in stukjes over en druppel er wat extra olijfolie over.
Leg de kipfilets op een schaal en schep er de dragonsaus met champignonsover. Serveer met de aardappelen en haricots verts.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Gedroogde dragon is bij veel supermarkten te koop.RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: JET KRINGS.