aantal 4 |
borrelhap, hapje, voorgerecht |
|
italiaans |
Letterlijk betekent dit 'mozzarella in een koets'. Het is een kruising tussen een kaastosti en wentelteefje, maar dan knapperig gefrituurd. Eet ze warm en trek draden van de kaas, precies zoals in Rome.
Kookgerei
- ook nodig: (frituur)pan, evt. keukenthermometer
Ingrediënten
- 3 bollen buffelmozzarella, in dunne plakjes
- 8 sneetjes wit brood, zonder korsten
- 400 g bloem
- 4 eieren
- 100 ml koude melk
- plantaardige olie, om in te frituren
Instructies
- Dep de plakjes mozzarella droog met keukenpapier. Als ze te vochtig zijn, wordt het brood papperig.
- Verdeel de mozzarella over 4 sneetjes brood maar laat langs alle randen 1 cm van het brood vrij. Dek af met de overige sneetjes brood. Druk de randen van de sneetjes brood goed tegen elkaar met je vingertoppen, zodat de kaas goed omsloten is.
- Strooi de bloem in een kom. Roer in een andere kom de eieren los met de melk en wat zout.
- Vul de (frituur)pan met een flinke laag olie en verhit tot 180ºC of wacht tot een blokje brood binnen 5 sec. goudbruin kleurt.
- Wentel de tosti’s eerst door de bloem en dan door het eimengsel. Zorg dat ze volledig met het eimengsel omsloten zijn.
- Laat met een tang 2-3 tosti’s in de hete olie glijden en frituur ze onder regelmatig keren in 5-6 min. goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 886kcal
eiwit: 35g
vet: 39g
koolhydraten: 96g
RECEPTEN MARIA PASQUALE FOTOGRAFIE SMITH STREET BOOKS / MARK ROPER STYLING DEBORAH KALOPER
FOODSTYLING CAROLINE GRIFFITHS, JANE O’SHANNESSY, CLAIRE PIETERSEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer trek? Maak ook: asperges met pistache-polonaise & champignonmayo van Yvette van Boven