mozzarella met gegrilde paprika agrodolce

mozzarella met gegrilde paprika agrodolce
RECEPTEN: DANIELLE ALVAREZ | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks, lente, weekend, zomer | italiaans | glutenvrij, vegetarisch
Méér groente op de borden? Dan grillen of blakeren we ze voor in de salade. Tip: De paprikaschil blakert zwart boven een gasvlam, en de smaak zal rokeriger zijn dan wanneer je ze in de oven of onder de grill zet.
Kooktijd35 minutes
afkoelen & marineren (minimaal)2 hours 20 minutes
Totale tijd2 hours 55 minutes

Kookgerei

  • keukenmachine
  • evt. barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 500 g buffelmozzarella, in ruwe stukken gescheurd
  • 1-2 el extra vierge olijfolie, om mee te bedruppelen

Marinade

  • 1 teen knoflook, geperst
  • Rasp van ½ biocitroen + 1 el sap
  • 1 el sherry-azijn
  • 1 el kristalsuiker of honing
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gezouten kappertjes, afgespoeld
  • 5 takjes oregano, blaadjes geplukt + extra blaadjes voor erover

Instructies

  • Pureer voor de marinade alle ingrediënten in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Steek de barbecue aan of verhit een grillpan voor op hoog vuur, of blaker de paprika’s boven het gas. Gril de paprika’s, af en toe draaiend, 12-15 min., of tot de schil zwartgeblakerd is en de paprika’s zacht zijn. Doe in een kom, dek af met plasticfolie en laat 15-20 min. nastomen en afkoelen.
  • Neem de paprika’s uit de kom en bewaar het vocht. Schraap de zwartgeblakerde schil van de paprika’s en verwijder de steel en zaadjes. Spoel de paprika’s niet af. Snijd in repen van ± 1½ cm breed en doe in een grote kom. Giet de vloeistof uit de kom door een zeef over de paprikarepen.
  • Voeg de marinade toe aan de kom en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout en laat 2-3 uur of liever 1 hele nacht marineren in de koelkast.
  • Breng de paprika op kamertemperatuur en serveer met de mozzarella. Bedruppel met de olie en bestrooi met oregano, zout en versgemalen peper.

Voedingswaarde

calorieën: 251kcal
eiwit: 11g
vet: 20g
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
RECEPTEN DANIELLE ALVAREZ FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Paprika’s over? Maak gegrilde calamari met gegrilde-paprikasalsa