Mokkatrifle met frambozen

Mokkatrifle met frambozen

aantal 6 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst, pasen | |
Deze mokkatrifle heeft álles mee! Een plaatje om te zien, heel erg lekker en snel klaar. Een win-win-win situatie, dus. Wedden dat-ie in je top 3 komt?
Kooktijd20 minutes
Oven/ afkoelen1 hour 30 minutes
Totale tijd1 hour 50 minutes

Ingrediënten

  • 190 g bloem gezeefd
  • 35 g cacaopoeder gezeefd
  • 1 tl bakpoeder gezeefd
  • 220 g kristalsuiker fijn
  • 125 ml plantaardige olie
  • 250 ml gezette koffie afgekoeld
  • 2 tl vanillearoma
  • 2 tl witte azijn
  • 250 g frambozen vers of diepvries
  • 2 el koffiebonen versgemalen
  • 200 ml slagroom opgeklopt
  • 100 g chocolade puur, geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Leg een vel bakpapier over de bodem en lange zijden van een bakvorm van 20 x 30 cm.
  • Meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder, suiker en ½ tl zout in een grote kom. Meng in een andere kom de olie, koffie en vanille, voeg dit mengsel toe aan de droge bestanddelen en roer door. Voeg de azijn toe en klop snel door (de cake zal hierdoor tijdens het bakken beter rijzen). Schep het beslag in de bakvorm (het is vrij dun, maar dat komt goed). Strooi er 100 g van de frambozen over en bak de cake 25-30 min. tot hij stevig is en veerkrachtig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm, stort op een snijplank en snijd in vierkantjes van 3 cm.
  • Beleg de bodems van 6 wijde glazen elk met 3 cakevierkantjes. Verdeel er wat van de gemalen koffiebonen, room en frambozen over. Herhaal de laagjes, zet koel weg en serveer met geraspte chocolade.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
delicious.koffie mild&fris past perfect bij deze mokkatrifle!
161005_del11_prod_koffie_fris-v
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.
Bestel delicious.koffie hier
bakboek deliciousmagazine
Nog meer zoet? Dan mag delicious. hét bakboek niet in je boekenkast ontbreken.
 
 
 
 
 
 
Recepten en foodstyling: Rowena Dillon. Fotografie: Ben Dearnley
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!