aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
chinees |
lactosevrij
Bomvol groente en met verse rundersoepballetjes is deze miesoep een ideaal gerecht voor doordeweeks. Heb je iets meer tijd? Maak dan zelf wontons en in plaats van de soepballetjes. Dol op Mie? Probeer dan ook eens dit heerlijke en snelle wokrecept met garnalen en shiitake.
kooktijd20 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 250 g asperges groen
- 2 el wok- of arachideolie
- 3 cm gemberwortel geschild en geraspt
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 prei in ringen
- ½ bos bospeen in mooie schuine niet te dunne plakjes
- 2 l rundvleesbouillon van tablet
- 250 g rundersoepballetjes vers, koelvak supermarkt
- 125 g eiermie
- 1 bosje bladselderij blad in reepjes
- 2-3 el ketjap manis
instructies
- Breek of snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
- Verhit in een wok de olie. Fruit de gember met de knoflook. Voeg de prei, de bospeen en de asperges toe en bak al omscheppend 3 min.
- Schenk de bouillon in de wok en breng tegen de kook. Voeg de soepballetje toe en kook in 8-10 min. gaar. Voeg na 5 min. de mie toe, trek de nestjes met een vork los en kook gaar. Voeg tot slot de selderij toe en kook nog 1 min. mee. Breng de soep op smaak met de ketjap. Serveer de miesoep in kommen of diepe borden.
auteur: delicious.
Wontons zelf maken
Neem i.p.v. gehaktballetjes wontons. Ze zijn in allerlei varianten in het vriesvak van de toko te koop, maar ook makkelijk en leuk om ze (samen met de kinderen) zelf te maken. Meng hiervoor 150 g varkens- of gemengd gehakt met 50 g fijngehakte roze garnalen, 1 fijngehakt bosuitje, 1 el sojasaus en 1 el rijstwijn of droge sherry. Leg een beetje gehakt op een ontdooid wontonvelletje (diepvries, toko), bestrijk de rand met water en knijp het velletje als een buideltje dicht. Maak zo 24 wontons en kook ze in de soep in 5 min. gaar. Je kunt de ongekookte wontons 1 dag in de koelkast bewaren of invriezen.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!