aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | chinees | lactosevrij
Bomvol groente en met verse rundersoepballetjes is deze miesoep een ideaal gerecht voor doordeweeks. Heb je iets meer tijd? Maak dan zelf wontons en in plaats van de soepballetjes. Dol op Mie? Probeer dan ook eens dit heerlijke en snelle wokrecept met garnalen en shiitake.
Kooktijd:20 minuten
Totale tijd:20 minuten
Wontons zelf maken
Neem i.p.v. gehaktballetjes wontons. Ze zijn in allerlei varianten in het vriesvak van de toko te koop, maar ook makkelijk en leuk om ze (samen met de kinderen) zelf te maken. Meng hiervoor 150 g varkens- of gemengd gehakt met 50 g fijngehakte roze garnalen, 1 fijngehakt bosuitje, 1 el sojasaus en 1 el rijstwijn of droge sherry. Leg een beetje gehakt op een ontdooid wontonvelletje (diepvries, toko), bestrijk de rand met water en knijp het velletje als een buideltje dicht. Maak zo 24 wontons en kook ze in de soep in 5 min. gaar. Je kunt de ongekookte wontons 1 dag in de koelkast bewaren of invriezen.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | miesoep met gehaktballetjes