Mexicaans stoofvlees met avocadoroom & mango-habanerosalsa

Mexicaans stoofvlees met avocadoroom & mango-habanerosalsa
RECEPTEN SANDER HAALBOOM FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS
aantal 4 | lunch, lunchgerecht | | mexicaans |
Zomers comfortfood met Mexicaanse specerijen. Laat iedereen aan tafel zelf zachte, plooibare taco's vullen en lepel er voorzichtig (want loeiheet) habanerosalsa met mango op.
Kooktijd25 minuten
stoven8 uur
Totale tijd8 uur 25 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: spuitzak

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 kg runderlappen, in blokjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 375 ml runderbouillon
  • 200 g gepelde tomaten (½ blik)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 15 g chipotle-peper in adobo, uit blik
  • 1 gedroogde peper, bijvoorbeeld ancho of habanero
  • 50 ml appelazijn
  • warme bloemtortilla’s, voor erbij

mango-habanerosalsa

  • 250 ml azijn
  • 125 g diepvriesmango
  • 2 verse habanero-pepers
  • 2 el maizena

avocadoroom

  • 2 avocado’s, vruchtvlees in blokjes
  • sap van ½ limoen
  • 2 el crème fraîche

Instructies

  • Verhit 4 el olijfolie in een grote braadpan. Braad het vlees in delen rondom goudbruin aan. Voeg de ui, knoflook, bouillon, tomaten, specerijen, pepers en appelazijn toe. Vul eventueel aan met water zodat het vlees onderstaat. Laat afgedekt 6-8 uur op zacht vuur stoven onder regelmatig roeren.
  • Doe intussen voor de mango-habanerosalsa de azijn, mango en 2 hele pepers in een steelpan en laat 2 uur op laag vuur zachtjes koken. Verwijder de habanero’s en pureer met de maizena glad. Breng op smaak met zout.
  • Pureer de blokjes avocado samen met het limoensap en de crème fraîche glad. Breng op smaak met zout en peper. Doe over in de spuitzak en zet gekoeld weg tot gebruik.
  • Verwijder de harde specerijen uit de stoof, schep het vlees uit de saus en breng goed op smaak met zout. Houd de saus apart.
  • Serveer het stoofvlees met de mango-habanerosalsa, avocadoroom, bloemtortilla’s en de saus.

Voedingswaarde

calorieën: 953kcal
eiwit: 54g
vet: 51g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
RECEPTEN SANDER HAALBOOM FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker fris voorafje: ceviche van schelvis met perzik