meloencarpaccio met gorgonzola

meloencarpaccio met gorgonzola
STUDIO PHILIPPI

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | | mediterraans | glutenvrij, vegetarisch
Een bijzondere combinatie die geweldig uitpakt.De aromatische meloen is heerlijk met rucola en mild pittige blauwe kaas. En supersnel klaar. Een elegant en té lekker voorgerecht!
12x paksoi recept voor wie ook van knapperig houdt
Kooktijd10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 1 el pijnboompitten
  • ½ cantaloupe-meloen
  • 25 g rucola
  • 100 g gorgonzola
  • chilivlokken
  • 6 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Snijd de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Leg de meloen op 4 borden. Verdeel de rucola en de gorgonzola over de meloen. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten en wat chilivlokken.

Voedingswaarde

calorieën: 279kcal
eiwit: 6g
vet: 24g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
TIP I.p.v. gorgonzola kun je ook flinters parmezaan of pecorino over de meloen schaven. Dat geeft de meloen dezelfde kick als gezouten ham.
STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!