aantal 1 |
brunchgerecht, drankje, simpel en snel, zoet |
kerst |
|
glutenvrij, lactosevrij
De klassieke mimosa met jus d'orange en mousserende wijn is heerlijk, maar deze mimosa heeft een leuke twist door de mandarijn en kaneel. Net iets anders, maar misschien nog wel lekkerder.Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Voorbereiding5 minutesminutes
Afkoelen1 hourhour
Totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Kookgerei
wijde champagnecoupe
Ingrediënten
50mlmandarijnsapvan ± 2 stuks
1kaneelstokje
1kardemompeulgekneusd
100mlchampagneof mousserende wijn
1-2plakjesmandarijnter garnering
1takjemuntter garnering
Instructies
Breng het mandarijnsap met het kaneelstokje en de kardemom aan de kook. Neem meteen van het vuur, laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
Haal het kaneelstokje en de kardemom eruit en schenk het sap in het glas. Giet de champagne erbij en garneer met de mandarijn en munt.
Voedingswaarde
calorieën: 91kcal
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
VoorbereidenMaak het mandarijnsap 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.Meer feestelijke receptenDit recept is afkomstig uit delicious. nummer 12, hét kerstnummer van 2021. Meer feestelijke recepten? Bestel het nummer nu online, zonder verzendkosten.