low-carb kipschnitzels met krokante uitjes en Aziatische koolsla

low-carb kipschnitzels met krokante uitjes en Aziatische koolsla
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.
aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch |
Zelf schnitzels maken is heel makkelijk en ze zijn zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies! Door de kip eerst in karnemelk te marineren vang je twee vliegen in één klap: ten eerste wordt het vlees zachter door het vet en zuur in de zuivelmarinade, en ten tweede voorkomt de karnemelk dat de kip uitdroogt.
Kooktijd25 minutes
marineren1 hour
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets à 350 g, horizontaal gehalveerd
  • 250 ml karnemelk
  • 50 g panko, Japans grof broodkruim
  • 65 g krokante uitjes (4 el)*
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 el vissaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl sesamolie
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 300 g koolrabi, fijn geraspt
  • 1 wortel, geraspt of neem kant-en-klare worteljulienne ¼ rodekool geschaafd op de mandoline of neem kant-en-klare fijngesneden rodekool
  • ½ bosje koriander, blaadjes geplukt
  • rijstkiemolie, om in te bakken
  • kewpie mayonaise*
  • 2 limoenen gehalveerd, voor erbij

Instructies

  • Leg de kipschnitzels tussen twee vellen plasticfolie en maak ze vlak met een vleeshamer of deegroller. Leg ze in een diep bord, schenk de karnemelk erover en zet 1 uur in de koelkast.
  • Meng in een ander diep bord de panko met de krokante uitjes en wat zeezout- vlokken. Haal de kipfilets uit de karne- melk, laat even uitdruipen en paneer ze in het kruimelmengsel.
  • Meng in een grote kom de azijn, vissaus, suiker, sesamolie en chili peper. Voeg de koolrabi, wortel en kool toe en schep goed om met de vinaigrette. Bestrooi met de korianderblaadjes en zet weg.
  • Verhit een bodempje olie van 2 cm in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de schnitzels met 2 tegelijk in 4-5 min. per kant goudbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met zout en peper. Serveer met de Aziatische koolsla en geef er mayonaise en halve limoenen bij.

Voedingswaarde

calorieën: 625kcal
eiwit: 50g
vet: 33g
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
* Panko, krokante uitjes en Japanse kewpie mayonaise koop je bij de goed gesorteerde supermarkt en toko. Koolrabi koop je bij goed gesorteerde supermarkten en natuurwinkels.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Dit is vast ook iets voor jou: 96x lekker low-carb