Lamsdaube met veel groenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Lamsdaube-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | winter | |
Heb je op een doordeweekse dag iets meer tijd om te koken dan normaal, maar niet om de hele tijd op te letten? Dan is een stoof ideaal. Je kunt onderstaande lamsdaube met veel groente zelfs een dag van tevoren maken. Het stoven gaat helemaal vanzelf.
kooktijd20 minuten
Oven2 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 600 g lamsbout in grote blokken
  • el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 aubergine in grove stukken
  • 1 winterwortel in grove stukken
  • 2 uien in parten
  • 3 tenen knoflook gekneusd
  • 3 vleestomaten ontveld, in stukken
  • 350 g aardappelen vastkokend, geschild, in parten
  • bouquet garni van tijm, rozemarijn, oregano, salie
  • 500 ml vleesbouillon
  • 100 ml wijn rood

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi met de bloem. Bak het vlees in de verhitte olie in een ovenvaste braadpan met dikke bodem in 2 delen rondom bruin en neem uit de pan. 
  • Leg het vlees, alle groente, knoflook en de aardappelen in lagen om en om in de pan. Stop het bouquet garni ertussen en giet de bouillon en wijn erover. Breng het geheel tegen de kook aan. Sluit de pan af, zet in de oven en stoof het gerecht in 2-2½ uur gaar. 
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer. Geef er evt. nog rijst of brood bij om in met het geurige vocht te eten.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Marineren: nog lekkerder wordt de Daube als je het rauwe vlees de avond van tevoren in de wijn met de kruiden en groente legt te marineren. Zeef het vlees dan voor gebruik en dep het droog. Bewaar de wijn en kruiden apart van de groente en gebruik voor de bereiding. Bereid het vlees als boven beschreven.
Extra rijk: nog voller van smaak wordt de Daube als je nog kleine gebakken kastanjechampignons, spekjes en gemengde olijven meestooft.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!