aantal 4 | hoofdgerecht | winter | |
Heb je op een doordeweekse dag iets meer tijd om te koken dan normaal, maar niet om de hele tijd op te letten? Dan is een stoof ideaal. Je kunt onderstaande lamsdaube met veel groente zelfs een dag van tevoren maken. Het stoven gaat helemaal vanzelf.
Kooktijd:20 minuten
Oven2 uur 30 minuten
Totale tijd:2 uur 50 minuten
Marineren: nog lekkerder wordt de Daube als je het rauwe vlees de avond van tevoren in de wijn met de kruiden en groente legt te marineren. Zeef het vlees dan voor gebruik en dep het droog. Bewaar de wijn en kruiden apart van de groente en gebruik voor de bereiding. Bereid het vlees als boven beschreven.
Extra rijk: nog voller van smaak wordt de Daube als je nog kleine gebakken kastanjechampignons, spekjes en gemengde olijven meestooft.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | lamsdaube met veel groenten