aantal 4 |
soep, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk |
indiaas |
Garam masala, biryani-specerijen, madrascurrypoeder, saffraan, gember, chili… Ga voor vega én Indiaas en zet de krachtige smaken van India in. Verslavend lekker, deze kruidige wortel-linzensoep met verwarmende Indiase specerijen.
kooktijd1 hour hour
totale tijd1 hour hour
ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el geraspte gemberwortel
- 1 rode chilipeper, zonder zaad, fijngesneden
- 2 tl mild kerriepoeder
- 3 el tomatenpuree
- 750 g wortels, kleingesneden
- 100 g gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 l groentebouillon
- sap van 1 citroen
- gebakken kerrieblaadjes en roti, Aziatische supermarkt, gebakken knoflookplakjes en limoenpartjes, voor erbij
instructies
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper onder af en toe omscheppen 3-4 min. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. tot de aroma’s vrijkomen.
- Schep de wortels en linzen erdoor. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, 1 l water en wat zout en peper toe.
- Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de wortels in 35-40 min. gaar. Laat wat afkoelen en pureer glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor.
- Garneer de soep met kerrieblaadjes en knoflookplakjes en geef er limoenpartjes en roti bij.
auteur: delicious.
RECEPTEN EN TEKST VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Heerlijk met Indiase samosa-pastei met munt-yoghurt of deze verrukkelijke pompoen met krokante kikkererwten en paneer.