kruidige rodelinzencurry met garnalen

kruidige rodelinzencurry met garnalen
Recept: Phoebe Wood Fotografie: Chris Court Styling: Kirsten Jenkins

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |

Je hebt deze snelle curry binnen 40 min op tafel, hij barst van de specerijen en verwarmt iedereen die wat pit nodig heeft.

Voorbereiding:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 3 el kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el verse gember, fijngesneden
  • 185 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl mild kerriepoeder, of meer naar smaak
  • 1 el madras kerriepoeder
  • 200 ml kokosroom + wat extra om erover te sprenkelen
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 500 ml visbouillon
  • 600 g grote rauwe garnalen, gepeld, zonder donkere darmdraad
  • krokant gebakken uitjes, zakje
  • chilivlokken
  • gebakken papadums

Instructies

  1. Verhit de kokosolie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en gember in 4-5 min. glazig onder af en toe omscheppen.
  2. Kook intussen de linzen 5 min. voor in ruim water zonder zout. Voeg de specerijen toe aan het uimengsel. Giet de linzen af, voeg ze toe aan het uimengsel en schep om met de specerijen.
  3. Voeg de kokosroom, tomaten, bouillon en 250 ml water toe en breng aan de kook. Kook de linzen in ± 20 min. gaar. Voeg de garnalen 5 min. voor het einde van de kooktijd toe.
  4. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer bestrooid met krokant gebakken uitjes en chilivlokken en geef er gebakken papadums bij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 597 kcal
  • eiwit: 43 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 44 g

Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer curry inspiratie vind je hier: 24x lekkere curryrecepten om zelf te maken