kruidige rodelinzencurry met garnalen

kruidige rodelinzencurry met garnalen
Recept: Phoebe Wood Fotografie: Chris Court Styling: Kirsten Jenkins
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Je hebt deze snelle curry binnen 40 min op tafel, hij barst van de specerijen en verwarmt iedereen die wat pit nodig heeft.
Voorbereiding40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 3 el kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el verse gember, fijngesneden
  • 185 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl mild kerriepoeder, of meer naar smaak
  • 1 el madras kerriepoeder
  • 200 ml kokosroom + wat extra om erover te sprenkelen
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 500 ml visbouillon
  • 600 g grote rauwe garnalen, gepeld, zonder donkere darmdraad
  • krokant gebakken uitjes, zakje
  • chilivlokken
  • gebakken papadums

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en gember in 4-5 min. glazig onder af en toe omscheppen.
  • Kook intussen de linzen 5 min. voor in ruim water zonder zout. Voeg de specerijen toe aan het uimengsel. Giet de linzen af, voeg ze toe aan het uimengsel en schep om met de specerijen.
  • Voeg de kokosroom, tomaten, bouillon en 250 ml water toe en breng aan de kook. Kook de linzen in ± 20 min. gaar. Voeg de garnalen 5 min. voor het einde van de kooktijd toe.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer bestrooid met krokant gebakken uitjes en chilivlokken en geef er gebakken papadums bij.

Voedingswaarde

calorieën: 597kcal
eiwit: 43g
vet: 26g
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer curry inspiratie vind je hier: 24x lekkere curryrecepten om zelf te maken