aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Je hebt deze snelle curry binnen 40 min op tafel, hij barst van de specerijen en verwarmt iedereen die wat pit nodig heeft.
Ingrediënten
- 3 el kokosolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- 3 el verse gember, fijngesneden
- 185 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 2 tl garam masala
- 1 tl mild kerriepoeder, of meer naar smaak
- 1 el madras kerriepoeder
- 200 ml kokosroom + wat extra om erover te sprenkelen
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 500 ml visbouillon
- 600 g grote rauwe garnalen, gepeld, zonder donkere darmdraad
- krokant gebakken uitjes, zakje
- chilivlokken
- gebakken papadums
Instructies
- Verhit de kokosolie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en gember in 4-5 min. glazig onder af en toe omscheppen.
- Kook intussen de linzen 5 min. voor in ruim water zonder zout. Voeg de specerijen toe aan het uimengsel. Giet de linzen af, voeg ze toe aan het uimengsel en schep om met de specerijen.
- Voeg de kokosroom, tomaten, bouillon en 250 ml water toe en breng aan de kook. Kook de linzen in ± 20 min. gaar. Voeg de garnalen 5 min. voor het einde van de kooktijd toe.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer bestrooid met krokant gebakken uitjes en chilivlokken en geef er gebakken papadums bij.
Voedingswaarde
calorieën: 597kcal
eiwit: 43g
vet: 26g
koolhydraten: 44g
Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer curry inspiratie vind je hier: 24x lekkere curryrecepten om zelf te maken