De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Krokante appelring met notenijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
chili con carne bockbier-delicious


aantal 4 | nagerecht | najaar | |
Het robijnrode gerstenat is even lekker in het glas als in de pan, vinden we op de redactie: in soepen, stoofpotten, dressings, sauzen en desserts. Deze gefrituurde appelringen zijn vast precies wat je zoekt voor een frisse herfstdag als vandaag.

ingrediënten

  • 75 ml herfstbockbier
  • 50 gram bakmeel zelfrijzend
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 1 grote handappel knapperige, bijv. jonagold
  • 4 bollen notenijs

instructies

  • Maak een glad beslag door het bier al kloppende met een vork of garde langzaam bij het bakmeel te schenken. Meng de vanillesuiker met de kaneel en voeg de helft toe aan het beslag. Verhit de zonnebloemolie.
  • Steek het klokhuis uit de appel en snijd de ongeschilde appel in 4 dikke ringen. Haal de appelringen een voor een door het beslag en laat ze meteen voorzichtig in de olie glijden. Bak de appelringen aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bord een appelring en schep er een bol ijs op. Bestrooi met de rest van het vanillesuiker-kaneelmengsel en serveer meteen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


chili con carne bockbier-delicious