glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunch |
doordeweeks, weekend |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Ultraverse groene kruiden geven de meeste smaak en geur, dus gebruik ze het liefst zo snel mogelijk. In bijvoorbeeld dit gerecht met een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter!
Ingrediënten
- 250 g boter, op kamertemperatuur
- 2 tenen knoflook, geperst
- rasp van 1 biocitroen
- ½ bosje bieslook, fijngesneden
- 3 el fijngesneden rozemarijnnaaldjes
- 200 g sperziebonen
- 1 kg krielaardappeltjes
- peterselie, voor erover
Instructies
- Roer in een kom de boter, knoflook, de citroenrasp en de kruiden door elkaar. Schep op een vel plasticfolie, rol op tot een worst en leg tot gebruik in de koelkast.
- Kook of stoom intussen de krieltjes in 20 min. en sperziebonen in 10 min. apart van elkaar beetgaar.
- Snijd de helft van de kruidenboter in dikke plakken en schep ze door de warme aardappeltjes en sperziebonen. Strooi er
- vlak voor serveren fijngesneden peterselie over. Geef de rest van de kruidenboter er apart bij. Wat je overhoudt, is lekker over andere gestoomde of gegrilde groenten of bijv. op toast.
Voedingswaarde
calorieën: 562kcal
eiwit: 5g
vet: 41g
koolhydraten: 40g
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak dit recept bijvoorbeeld als bijgerecht bij kip met citroen en rozemarijn