koude venkelsoep met amandel en knoflook-crumble

koude venkelsoep met amandel en knoflook-crumble
Studio Philippi

Voorkeur: veganistisch

aantal 4 | voorgerecht | | | vegan

In de zomer kookt Janneke graag lekker makkelijk met een twist. Deze koude soep is heerlijk romig en fris met precies genoeg venkel. Daardoor is de smaak subtiel en zoet en niet te overheersend. Een cadeau op een broeierige avond!

Kooktijd:15

rusten1

Totale tijd:1 15

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine

Ingrediënten

  • 400 g venkel
  • 200 g blanke garneeramandelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sneetjes wit brood, zonder korst
  • 2 tl olijfolie
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  1. Snijd 350 g venkel grof; bewaar het groen. Maal de venkel met 200 ml water fijn in de keukenmachine. Schenk de venkelpuree door een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  2. Voeg de amandelen, 1 teen knoflook, 1 snee brood en 400 ml koud water toe aan het venkelvocht. Pureer in 2-3 min. tot een gladde soep. Voeg naar smaak zout toe en zet de soep minstens 1 uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
  3. Maal intussen de tweede snee brood fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het broodkruim goudbruin en krokant. Pers of rasp de laatste teen knoflook boven het brood en bak nog 1 min. mee. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Schaaf de rest van de venkel ragfijn. Hak het bewaarde venkelgroen fijn.
  5. Schenk de soep in 4 kommen. Garneer met de geschaafde venkel, wat knoflook-crumble, het venkelgroen en een straaltje extra vierge olijfolie.

Voedingswaarde

  • calorieën: 378 kcal
  • eiwit: 16 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 13 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook heerlijk: ajo blanco!