Op naar het Zuiden! De vakantiebestemming van delicious. augustus is 100% de Méditerranée. Maak deze ajo blanco uit het nummer of ga voor één Italiaanse pizza-party tot tafels vol Griekse mezze, zelf geshakete cocktails of een warme Spaanse paëlla. Bestel het nummer hier!
Ajo blanco
veganistisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
|
spaans |
vegan
Zet deze Spaanse ajo blanco eerst een paar uur in de koelkast, zo mengen de smaken goed en serveer je de soep lekker koud. Tapas: de allerlekkerste hapjes voor een Spaanse avond
kooktijd20 minutes minutes
afkoelen1 hour hour
totale tijd1 hour hour 20 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine of blender
ingrediënten
- 2-3 sneetjes oud wit brood
- 150 g blanke amandelen
- 1 teen knoflook
- 100 ml olijfolie + extra om mee te
- besprenkelen
- 4 el ciderazijn
- handje witte druiven, gehalveerd
- 4 el amandelschaafsel, geroosterd
- 1 takje dragon
instructies
- Week het brood 5 min. in 200 ml water. Pureer het brood met aanhangend vocht in de keukenmachine of blender samen met de amandelen en knoflook tot gladde pasta.
- Voeg 650 ml water en de olijfolie toe en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met de ciderazijn, peper en zout. Duw voor een gladde ajo blanco de soep met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Laat door en door koud worden in de koelkast.
- Neem de soep uit de koelkast en voeg eventueel wat ijswater toe als je de soep te dik vindt. Verdeel de soep over kommen en garneer met stukjes druif, het amandelschaafsel, de dragon en besprenkel met olijfolie.
calorieën: 697kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 63g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: ANN VAN DER AUWERA | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: regenachtige zomer? Dit zijn de soep en stoof recepten waar je nu naar verlangt