Van grote koolbladeren kun je prachtige buideltjes maken. Je vult ze met citroenrozemarijnlinzen en geitenkaas. De ingelegde citroen maakt de koolrolletjes lekker fris.
Voorbereiding35 minutesminutes
Kooktijd5 minutesminutes
Stoven55 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
Ingrediënten
2elolijfolie
2sjalottenfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
4cmgemberwortelgeraspt
1takjerozemarijnnaaldjes heel fijn gesneden + extra voor garneren
2elcitroenfijngesneden, gepekeld
200glinzengroene
400mlgroentefond
4-8savooiekoolbladeren
200ggeitenkaasvers
Instructies
Voorbereiden: Kan 1 dag van tevoren.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de sjalot met de knoflook, gember, rozemarijn
en citroen 2 min. Schep de linzen erdoor. Schenk 250 ml fond in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de linzen afgedekt in 15 min. beetgaar.
Snijd intussen van de koolbladeren het harde deel van de nerf weg. Kook de bladeren 2 min. in ruim water met zout. Laat in een vergiet goed uitlekken.
Neem de deksel van de linzen en laat het stoofvocht tot 2-3 el inkoken. Verdeel de linzen met de geitenkaas over de koolbladeren.
Vouw de bladeren tot buideltjes dicht of klap de zijkanten over de vulling en rol op. Bind de koolrolletjes vast met een stukje keukentouw. Leg de kool tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereiden: Begin 25 min. van tevoren.
Leg de koolbuideltjes of -rolletjes in de braadpan. Schenk de laatste 150 ml groentefond erbij en breng langzaam tegen de kook aan.
Draai het vuur laag en stoof de koolrolletjes in 20 min. gaar. Leg de koolpakketjes of -rolletjes op een schaal, giet het stoofvocht erover en garneer met rozemarijn. Lekker met stevig brood met gezouten boter.