Misschien groeit deze held ook in jouw tuin: de komkommer. Maar wat doe je met al die sappige, groene komkommertjes? Precies! Komkommer inmaken is simpel en je geniet de rest van het jaar van zelfgemaakt zuur.
In onderstaand recept leggen we je stap voor stap uit hoe je die overvloedige oogst omzet in een ingemaakte lekkernijen.
Meer recepten voor de zomer? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!
Komkommer inmaken
aantal |
bijgerecht |
|
aziatisch |
Ingemaakte komkommer is een perfecte partner bij pittige en rijke gerechten. Het frisse, knapperige van de groente en het zuur van de azijn maakt het goede vrienden van burgers, worstjes en zomersalades. Wij mogen het recept uit Echt Eten van Jonathan Karpathios met je delen! Je hebt voor dit recept een liter zoetzuur nodig. Dat maak je door 5 dl water met 5 dl azijn en 500 gr suiker aan de kook te brengen. Laat het dan 1 minuut koken.
ingrediënten
- 3 komkommers in dunne plakken gesneden
- 1 sjalot in fijne ringen
- 1 l zoetzuur
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 laurierblaadje
- ook nodig: brandschone weckpot
instructies
- Verdeel de plakjes komkommer en de sjalotringetjes in de weckpot. Breng het zoetzuur weer aan de kook, samen met het mosterdzaad, het venkelzaad en de laurier. Giet het over de komkommer en de sjalot in de weckpot. Sluit de weckpot goed af en zet hem op een koele, donkere plek een week weg.
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: augurken inmaken: zo doe je dat!