glutenvrij
aantal 15 |
koek |
weekend |
hollands |
glutenvrij
Deze heerlijke kokosmakronen maak je met slechts 4 ingrediënten. Easy does it!Kun je daarna meteen aan de slag met deze haverkoekjes.
voorbereiding10 minuten
kooktijd20 minuten
rusten5 minuten
totale tijd35 minuten
ingrediënten
- 200 g geraspte kokos
- ½ blikje (± 150) gecondenseerde melk
- 15 g boter op kamertemperatuur
- ½ tl bakpoeder
instructies
- Verwarm de oven voor op 175°Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een ruime kom.
- Meng tot een kleverig deeg en laat ± 5 min. staan om even in te trekken.
- Vorm met een natte hand ± 15 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 15-20 goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op het bakblik.
auteur: delicious.
Wil je een leuke twist geven aan je kokosmakroon?
- Meng 15 g fijngesneden stemgember door het deeg voor gembermakronen.
- Gebruik gecondenseerde kokosmelk en kokosolie voor een vegan koekje.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!