nr.1 foodmagazine

Kokosmakroon

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kokosmakroon - delicious
glutenvrij
aantal 15 | koek | weekend | hollands | glutenvrij
Deze heerlijke kokosmakronen maak je met slechts 4 ingrediënten. Easy does it!
Kun je daarna meteen aan de slag met deze haverkoekjes.
voorbereiding10 minuten
kooktijd20 minuten
rusten5 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 200 g geraspte kokos
  • ½ blikje (± 150) gecondenseerde melk
  • 15 g boter op kamertemperatuur
  • ½ tl bakpoeder

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een ruime kom.
  • Meng tot een kleverig deeg en laat ± 5 min. staan om even in te trekken.
  • Vorm met een natte hand ± 15 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 15-20 goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op het bakblik.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Wil je een leuke twist geven aan je kokosmakroon?
- Meng 15 g fijngesneden stemgember door het deeg voor gembermakronen.
- Gebruik gecondenseerde kokosmelk en kokosolie voor een vegan koekje.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kokosmakroon - delicious