Soms wil je gewoon snel iets superlekkers bakken en op tafel kunnen zetten. Deze kokosmakronen zijn de perfecte oplossing, want je heb maar vier ingrediënten nodig. Twintig minuutjes in de oven en genieten maar!
Het nieuwe nummer van delicious. staat trouwens helemaal in het teken van comfortfood. Je bestelt het magazine hier!
Kokosmakronen
glutenvrij
aantal 15 |
koek |
weekend |
hollands |
glutenvrij
Deze heerlijke kokosmakronen maak je met slechts 4 ingrediënten. Easy does it!Kun je daarna meteen aan de slag met deze haverkoekjes.
Ingrediënten
- 200 g geraspte kokos
- ½ blikje (± 150) gecondenseerde melk
- 15 g boter op kamertemperatuur
- ½ tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een ruime kom.
- Meng tot een kleverig deeg en laat ± 5 min. staan om even in te trekken.
- Vorm met een natte hand ± 15 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 15-20 goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op het bakblik.
Voedingswaarde
Wil je een leuke twist geven aan je kokosmakroon?
– Meng 15 g fijngesneden stemgember door het deeg voor gembermakronen.
– Gebruik gecondenseerde kokosmelk en kokosolie voor een vegan koekje.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Toch liever iets anders dan kokosmakronen bakken? Bekijk ook deze brownies met boekweit.