Laat het maar aan Janneke over om te feestelijk te koken, maar dan wel makkelijk en met helemaal volgens het seizoen. Deze aardappel-knolselderijsoep met mosselen staat zo op tafel, maar is er een om nog lang over na te praten.
Lees ook: 19x vissoep recepten als ode aan de zee
Knolselderijsoep met aardappel, mosselen en venkelzaad
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst |
|
Weinig tijd? Maak de soep alvast en bewaar in de koelkast. Kook de mosselen pas tijdens het opwarmen van de soep. Zo blijven ze mals en sappig!
kooktijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 400 g knolselderij
- 300 g kruimige aardappels
- 2 el olijfolie
- 2 tl venkelzaad
- 3 takjes bladselderij
- 1 kg mosselen
- 200 ml droge witte wijn
- 3-4 tl sriracha (pittige pepersaus)
- 3 el mayonaise
- 1 desemstokbrood
instructies
- Schil de knolselderij en de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit het venkelzaad 30 sec. Schep de knolselderij en de aardappel erdoor.
- Voeg 750 ml water en de bladselderij toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 15 min. zachtjes gaar.
- Spoel intussen de mosselen af en haal de schelpen die stuk zijn eruit. Breng de mosselen met de wijn aan de kook en kook ze 5-6 min. tot alle schelpen open staan. Roer alvast de sriracha door de mayonaise.
- Schep de mosselen met de schuimspaan op een bord. Schenk het mosselvocht door de zeef en vang op in een maatbeker.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg het mosselvocht toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 wijde kommen. Verdeel de mosselen erover. Bestrooi met wat extra selderij. Serveer met het brood en de srirachamayonaise.
calorieën: 754kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 102g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!