Weinig tijd? Maak de soep alvast en bewaar in de koelkast. Kook de mosselen pas tijdens het opwarmen van de soep. Zo blijven ze mals en sappig!
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
400gknolselderij
300gkruimige aardappels
2elolijfolie
2tlvenkelzaad
3takjes bladselderij
1kgmosselen
200mldroge witte wijn
3-4tlsriracha(pittige pepersaus)
3elmayonaise
1desemstokbrood
Instructies
Schil de knolselderij en de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit het venkelzaad 30 sec. Schep de knolselderij en de aardappel erdoor.
Voeg 750 ml water en de bladselderij toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 15 min. zachtjes gaar.
Spoel intussen de mosselen af en haal de schelpen die stuk zijn eruit. Breng de mosselen met de wijn aan de kook en kook ze 5-6 min. tot alle schelpen open staan. Roer alvast de sriracha door de mayonaise.
Schep de mosselen met de schuimspaan op een bord. Schenk het mosselvocht door de zeef en vang op in een maatbeker.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg het mosselvocht toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 wijde kommen. Verdeel de mosselen erover. Bestrooi met wat extra selderij. Serveer met het brood en de srirachamayonaise.
Voedingswaarde
calorieën: 754kcal
eiwit: 29g
vet: 21g
koolhydraten: 102g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI