Laat het maar aan Janneke over om te feestelijk te koken, maar dan wel makkelijk en met helemaal volgens het seizoen. Deze aardappel-knolselderijsoep met mosselen staat zo op tafel, maar is er een om nog lang over na te praten.
Lees ook: 19x vissoep recepten als ode aan de zee
Knolselderijsoep met aardappel, mosselen en venkelzaad
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst |
|
Weinig tijd? Maak de soep alvast en bewaar in de koelkast. Kook de mosselen pas tijdens het opwarmen van de soep. Zo blijven ze mals en sappig!
Ingrediënten
- 400 g knolselderij
- 300 g kruimige aardappels
- 2 el olijfolie
- 2 tl venkelzaad
- 3 takjes bladselderij
- 1 kg mosselen
- 200 ml droge witte wijn
- 3-4 tl sriracha (pittige pepersaus)
- 3 el mayonaise
- 1 desemstokbrood
Instructies
- Schil de knolselderij en de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit het venkelzaad 30 sec. Schep de knolselderij en de aardappel erdoor.
- Voeg 750 ml water en de bladselderij toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 15 min. zachtjes gaar.
- Spoel intussen de mosselen af en haal de schelpen die stuk zijn eruit. Breng de mosselen met de wijn aan de kook en kook ze 5-6 min. tot alle schelpen open staan. Roer alvast de sriracha door de mayonaise.
- Schep de mosselen met de schuimspaan op een bord. Schenk het mosselvocht door de zeef en vang op in een maatbeker.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg het mosselvocht toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 wijde kommen. Verdeel de mosselen erover. Bestrooi met wat extra selderij. Serveer met het brood en de srirachamayonaise.
Voedingswaarde
calorieën: 754kcal
eiwit: 29g
vet: 21g
koolhydraten: 102g
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!