aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
Klassiek comfortfood en ook nog eens snel klaar, deze spaghetti carbonara zet je binnen 30 minuten op tafel!
Ingrediënten
- 1 ei + 4 eidooiers
- 100 g parmezaanse kaas fijngeraspt + extra om te bestrooien
- 400 g spaghetti
- 125 g boter, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 350 g speck* gerookte rauwe ham, zonder zwoerd, in reepjes
- ½ bosje basilicum fijngesneden + extra blaadjes voor erover
Instructies
- Roer in een kom het ei en de eidooiers los met de helft van de parmezaanse kaas en wat zout en peper.
- Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de helft van de boter in een grote, diepe koekenpan op hoog vuur.
- Bak hierin de ui, knoflook en spekjes met de helft van de basilicum 5-6 min. onder af en toe omscheppen, tot de ui gaar is en de spekjes bruin beginnen te kleuren.
- Draai het vuur laag. Giet de pasta in een zeef af boven een grote, hittebestendige kom en bewaar het kookwater. Doe de pasta in een kom, voeg de rest van de basilicum, boter en de parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak toe en schep om. Schep de pasta bij het spekmengsel in de pan en schep om.
- Voeg het ei-kaasmengsel en 375 ml van het opgevangen kookwater toe, plus nog wat zout en peper naar smaak. Schep om tot het ei-kaasmengsel net bindt tot een saus. Bestrooi vlak voor serveren met nog wat parmezaanse kaas en basilicum.
Voedingswaarde
calorieën: 1002kcal
eiwit: 53g
vet: 54g
koolhydraten: 74g
* Tiroler speck is hiervoor heel lekker, maar je kunt ook ander rookspek, gedroogd spek of pancetta gebruiken.
RECEPTEN DOMINIC SMITH, FOTOGRAFIE BEN DEARNLY, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk hier nog 33x snelle pasta recepten in 30 minuten