sappige kippenvleugels met sriracha, honing en gember

sappige kippenvleugels met sriracha, honing en gember
Voorkeur: lactosevrij

aantal 8 | bijgerecht, borrelhap, hapje, hapjes, snack | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend | thais | lactosevrij

Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Van drumsticks met soja & steranijs tot kip met mosterd & salie of in een curry met kikkererwten & kokos: met kip wordt het vaak nét even lekkerder. Vandaag maken we lichtpittige, sappige kip met honing en gember.TIP: Geef wat uit aan verantwoord gehouden kip. Dat is iets prijziger, maar deze kippen hebben een beter leven gehad en dat proef je écht!

Voorbereiding:5

oven1 20

Totale tijd:1 25

Ingrediënten

  • 5 el sriracha
  • 3 el ketjap manis
  • 350 g vloeibare honing
  • 3 el fijn geraspte gemberwortel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 el sesamolie
  • 11/2 kg kipvleugels
  • geroosterd sesamzaad, om erover te strooien

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote bakplaat licht in.
  2. Roer in een kom de sriracha met de ketjap, honing, beide soorten gember en de sesamolie tot een marinade. Leg de kipvleugels naast elkaar op de geprepareerde bakplaat en schenk de helft van de marinade erover. Keer 
ze, zodat ze goed met marinade bedekt zijn.
  3. Bak de kipvleugels ± 20 min. in de oven. Neem ze uit de oven en kwast ze 
royaal in met nog wat marinade. Zet de oven op 160°C. Bak ze nog ± 1 uur, waarbij je ze om de 10 min. bestrijkt met de rest van de marinade tot ze gaar en karamelbruin zijn. Bestrooi met sesamzaad en serveer.

Voedingswaarde

  • calorieën: 568 kcal
  • eiwit: 36 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 42 g

RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!