kipcurry

kipcurry met drumsticks

Psst… Naast dit recept voor kipcurry nog veel meer heerlijke kiprecepten maken? Bestel dan nu onze special!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kipcurry

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 6 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk | aziatisch | glutenvrij, lactosevrij
Deze kipcurry kun je met recht comfortfood noemen. Snak jij ook naar zo'n pan vol kip? Dit recept zet je in een handomdraai op tafel. De voorbereidingen kosten je 25 minuten, daarna hoeft het gerecht alleen nog even te stoven.
kooktijd25 minuten
stoven50 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 3 el ghee
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl bruin of zwart mosterdzaad
  • ½ tl fenegriek
  • 1 kaneelstokje
  • evt. 15 verse kerrieblaadjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 6 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 6 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden verse korianderwortel en -steeltjes*
  • 2 chilipepers, fijngesneden (zonder zaadlijsten als je niet van erg pittig houdt)
  • 1 el gemalen kurkuma
  • 2 el garam masala
  • ½ tl grof gemalen peperkorrels
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 12 drumsticks, evt. zonder uiteinde van het bot (vraag je poelier dit te doen)*
  • 2 tl tamarindepasta
  • 4 el korianderblad, fijngesneden
  • gestoomde rijst, voor erbij
  • komkommerraita, voor erbij
  • evt. papadums, voor erbij
  • evt. gebakken kerrieblaadjes, als garnering

instructies

  • Verhit de ghee in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin het komijn- en mosterdzaad, de fenegriek en het kaneelstokje ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg evt. de kerrieblaadjes toe en schep 20 sec. om (pas op, het kan flink spatten). Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de gemberwortel, knoflook, korianderwortel met stelen en chilipeper naar smaak erbij. Bak ± 1 min. voeg de kurkuma, garam masala en gemalen peperkorrels toe. Bak nog 2 min. mee en schep alles telkens regelmatig om.
  • Voeg de tomaten toe en bak 3-4 min. mee of tot ze stuk koken. Maak intussen met een scherp mes kleine inkepingen in de drumsticks. Voeg ze samen met 1 tl zout toe aan de curry en bak nog ± 3 min. Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel op de pan 10 min. Schep regelmatig om.
  • Schenk er 375 ml water bij en stoof de kip in 40 min. op laag vuur gaar met de deksel op de pan. Schep regelmatig om. Neem de deksel van de pan en laat de saus ± 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Schep de tamarinde en koriander erdoor. Serveer met rijst en raita en evt. papadums en kerrieblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 275kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Verse korianderwortel koop je bij Aziatische supermarkten. Als je het uiteinde van het bot van de drumsticks afhakt, krijg de curry nog meer smaak.
Recept: Katrina Woodman, Fotografie: Al Richardson, Styling: Michelle Noerianto
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: gezonde recepten met kip: 22 heerlijke maaltijden

kipcurry met drumsticks
Recept: Katrina Woodman, Fotografie: Al Richardson, Styling: Michelle Noerianto