lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
turks |
lactosevrij
Frisse tabouleh en kip-köfte zijn ook op kamertemperatuur lekker, dus ideaal voor een picknick. Of om als hapje te serveren als er eters onder weg zijn en jij nog in de keuken staat.Zin om de tafel vol te zetten? Deze mezze passen er heel goed bij!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 zoete puntpaprika’s
- 3 rode uien
- 5-6 el extra vierge olijfolie
- 300 g bulgur
- 300 g kipgehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 el tahini
- 2 el citroensap of meer naar smaak
- 60 g platte peterselie
- 100 g granaatappelpitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de courgettes, de paprika’s en de uien in stukken van 2 cm. Spreid ze uit op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten in de oven in 15-20 min. gaar.
- Kook intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ± 10 min. Meng het gehakt met de komijn, kardemom, peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 ballen en rol ze uit tot dikke worstjes (köfte).
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de köfte in 8-10 min. bruin en gaar. Klop intussen een dressing van de tahini, de laatste 2 el olijfolie en ± 2 el citroensap.
- Hak de peterselie grof. Schep de groenten, peterselie en granaatappelpitten met 1-2 el olijfolie door de bulgur. Schep de bulgur op 4 borden. Leg de köfte erbij en besprenkel met de tahinidressing.
Voedingswaarde
calorieën: 611kcal
eiwit: 33g
vet: 21g
koolhydraten: 65g
TIP Bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: visburger met garnalen en dragonmayo